Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Ingrid Haans - Doktersassistent

Ingrid

Mezelf laten omscholen tot doktersassistent is de beste keus die ik ooit heb gemaakt!

Hoi, ik zal me even voorstellen: ik ben Ingrid Haans en ik ben 39 jaar. Ik ben getrouwd en heb een dochter van 10 jaar. Ik ben inmiddels 1,5 jaar klaar met mijn opleiding tot doktersassistent.

Ik ben begonnen als verzorgende 3 en daarna heb ik in de horeca als leidinggevende gewerkt. Na 14 jaar in de horeca gewerkt te hebben miste ik de zorg. Maar wat wil ik dan gaan doen? Ik gaf mezelf een jaar de tijd om dat uit te vogelen.

Er zijn in dat jaar verschillende beroepen gepasseerd, tot ik mezelf inschreef voor een informatieavond van het Nipa college. Die avond kwam ik erachter dat er veel meer bij het beroep doktersassistent komt kijken. Na deze avond wist ik wat ik wilde gaan doen: ik wil doktersassistent worden!

Wat doe je als doktersassistent dan zoal: plannen, administratie, advies geven, gerust stellen, luisteren, EHBO, in teamverband werken, medische handelingen, vooruit kijken, kwaliteit van de zorg op peil proberen te houden en de huisartsen helpen. Ik merkte dat mensen in mijn omgeving dat ook niet allemaal wisten.

Het was even wennen om weer in de schoolbanken te zitten. Ik kreeg een super leuke stageplek in huisartsenpraktijk Mierlo aangeboden. Toen ik in de praktijk stage liep, werd ik helemaal enthousiast. Na 1,5 jaar versnelde opleiding bij Nipa wist ik mijn diploma te behalen.

Ik ben gaan solliciteren, omdat ze op mijn stageplek geen vacature hadden. Ik ben bij Medisch Centrum de Linden in Son en Breugel gaan werken. Deze praktijk valt ook onder dezelfde stichting als mijn stageplek Mierlo, namelijk: Stroomz.

Ik vind het leuk dat dit vak veel verschillende kanten heeft. Wat elke dag weer anders maakt. Ik merk dat ik nog steeds energie krijg van mijn werk. Ik wil steeds meer leren en ervaring op doen, om de patiënten nog beter te kunnen helpen.

De huisartsen delen graag veel kennis. Hierdoor is mijn kennis meer gegroeid en voel ik me zelfverzekerder aan de telefoon. Zo kan ik patiënten vaak al een goed advies geven, zonder eerst te overleggen met een huisarts. Niks is fijner dan een assistent aan de telefoon te hebben die je al een beetje gerust stelt of je vertelt bij welke andere instantie je terecht kan.

We proberen elke dag in de ochtend en de middag te wisselen met de taken. Zo zit je nooit de hele dag op dezelfde plek. We proberen ook ieders kwaliteit op de beste plek in te zetten. De een vindt het administratief werken leuker en de ander bijvoorbeeld het assistente spreekuur.

In de pauze samen eten, kletsen en lachen maakt een werkdag helemaal compleet voor mij. We proberen als team elke dag weer ons doel te behalen, namelijk: de patiënten de beste zorg te leveren! Vaak overleggen we met elkaar en helpen we elkaar waar we kunnen.

Na een dag werken ronden we de dag af met alle collega’s: praktijkondersteuners, huisartsen en assistentes. We bespreken kort hoe de dag was en daarna gaan we lekker naar huis.

Mijn werk is de leukste baan die er is!